Monday, January 26, 2015

Manisnya cinta

Posted by Norazo at 1:18 AM
Yesterday i bought a novel "Manisnya Cinta" by Anis Ayuni. Sbb utama aku beli sbb cover novel tu adalah Fazura. I like her the most out of all female celebrity in Malaysia. She's sweet and darling. With that reason alone i bought that novel. Of course after taking into consideration the synopsys of the story. Aku bru start baca buku tu a few hours ago tp aku sdh senyum2 sendiri. Bukan sbb manisnya cinta yg digambarkan tp sbb aku rasa umpama aku baca kisah hidupku pun ada. Monolog2 watak utama tu adalah monolog2 ku juga. Soalan2 sindiran cepu emas tak hengat yg ditujukan utk watak utama are the exact same questions towards me whenever i met all my aunty and cousins back home. Dan Jawapan selamba "malas tah ku ingau" (like i care) yg watak utama jawab umpama jawapan loyar burukku tiap kali kna tanya. Then perdebatan watak utama mengenai institusi perkahwinan dan keluarga tu perdebatan hatiku juga lately. And the thing that made me LOL the most is when watak utama berangan2 dpt mentua yg baik mcm bakal mentua adik beliau then dia cepat mengingatkan dirinya "teman lelaki pn belum ada tp angan2 nak dpt ibu mertua" hahahhaha.... Aku pun slalu wish dan berangan2 my future in laws will be as sporting as my parents. Then bila this kind of thought enter my mind aku cepat2 ckp "BF pn blm ada tp ada hati angan2 dpt mentua  mcm mama sama bapa" hahahah.. Tp seriously i wish someday if i ever have a chance of meeting my future in laws i wish it would be as nearly perfect as my parents ... Aminnn....

Aku rasa siapa2 yg have the exact same dilemma as myself and watak utama buku ni can relate to her inner feeling... Ayuh kita berusahaaaa! Namun, jodoh pertemuan, rezeki dan ajal maut kerja Allah. Tp kna juga cuba try test cari hehehehhe...

P/s bsk aku kna chair meeting.... (Mengeluh)... Dear 6 february, please come faster... Tqvm

1 comments:

Min Min on January 27, 2015 at 10:35 PM said...

I didn't read the novel but already watch the movie...adaptation movie actually... Melting nok bila tgk...It's ok kalau driver bus but at the end become air bus...but that plot kisah novelllll sgt...sweet gula2 cerita dia

 

Something for Nothing~~ Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos