Monday, July 9, 2012

Bila Orang Putih Cakap Melayu

Posted by Norazo at 1:41 AM
Hari ni aku n ekin pegi ke ikea. masa tu kami sebok mencari kedai duplicate kunci. lepas jumpa hati gembira lalu aku pn cakap jom tapau nasi ayam kat depan nun. kami pn pegi ke stall tu. aku pn pg beratur dan order. pastu, ada 2 org mat salleh yg agak comey n comeyla beratur belakang aku. diorang pn speaking la. sounds american. pastu ada kwn melayumdia dtg. bila kwn dia ckp rm2 in malay aku lum dpt tangkap lg. kwn melayu dia pon blah. sambil menunggu 2 org ni speaking lg. one of them ckp"im having double chicken". aku pn terus wah! Semangat! then order aku smpi then budak nasi ayam pn tnyala mat salleh ni. "chicken rice sir?" Then mat salleh yg langsung xder muka melayu ni jawab "yer, saye nak 2 nasi ayam roasted double pastu sayur ade ape eh?" seriously time tu aku nk tegelak gilaaa hahahaha... budak nasi ayam terpinga2 yg aku lak tahan gelak sblh mat salleh ni. helloooooo BM dIA sangat PERFECT ok! Bahasa semenanjung beliau lagi bagussss dr aku.. so aku pn gelak ngan ekin bila ku ceta balik. moral of the story 'dont take the foreigners lightly cause they may understands what rubbish we are talking about'

sekiam n selamat malam

1 comments:

Min Min on July 10, 2012 at 1:35 PM said...

wohoo, pernah berada dalam situasi itu.
last few month balik kampung dah lewat malam jadi singgah di KFC jejantas ayer keroh nak beli kopi buat tahan mata.cashier ambil order speaking mat saleh lepas tu mat saleh tu pula jawab dalam bahasa.sekali tengok dia duduk, wife dia malay..dengan mak mertua semua malay..hehehe

 

Something for Nothing~~ Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos