Sunday, October 16, 2011

Me and the word JANGAN

Posted by Norazo at 2:24 PM
Salam ahad everyone.. Happy Sunday....

Tadi aku tgk tv ngan member. pastu aku kami ceta pasal emas. Aku teringat kisahku masa budak2 dulu. Time tu aku dalam 4-5 tahun la kot. My mom bought me a bracelet and i throw it cause i find it annoying kot hehehe... nasib jumpa balik ok. Then one find day my mom pun pakaikan lagi gelang tu. sambil tu dia kneel down in front of me so that the both of us at the same eye level. How funny is that. i was so little and so shortla back then kan cause skrg ni klu my mom standing with me she's below my ear hehehe.... ok bebalik to my mom. she said to me "bibi, jangan buang lagi ah gelang ni" and i just nod my head. aku ada pernah buat entry sblm ni kan pasal the word "JANGAN" and my perception towards jangan masa aku kecik dulu. you can refresh your memory here. Masa kecik dulu mmg aku x blh dengan jangan ni. everytime my mom ckp jangan aku akan buat hehehe..

So, hendak dijadikan cerita tadi aku borak ngan my housemate when i told her about the word jangan and me. Aku fikir, perangai jangan ni masa aku budak2 jer. tapi sebenarnya aku masih ada lg perasaan2 tu sekrang cuma aku x buat. Walau bagaimanapun aku takut aku TERBUAT! Di ofis kitorang ada satu bilik kebal untuk simpan dokumen terperingkat. Then one fine day, my boss asked me to check something in the x-file ni lah. Aku pn minta bantuan sahabat cik Norul utk cari file tu. Aku pn masuk bilik yg scary tu ngan beliau. Bilik tu memang tertutup, udara x bnyk, then line tepon pn xde. so kalau terperangkap alamatnya menangisla kot kan. Olh sbb tu spesel room, then ada bnyk butang2 dlm bilik tu. ada mcm stering2 dkt pintu tu and etc la. Sedang sahabat ni cr file, aku pn tgkkkk jer all the button and the besi2. Then i asked norul, kalau kita tekan button ni apa jadi? kalau kita tutup pintu ni apa jadi? etc etc.. norul pn ckp jangan cik jia. Tp time tu hatiku yang comey ni diragut2 Tuhan jer yang tau. Tangan milikku ini gatalllll jer nak sentuh2 benda2 yang tak sepatutnya disentuh tu. Aku nak tau kalau aku pegang apa jadi? sambil aku tgk benda2 bahaya tu Norul pn bejaya jmpa file dan kami pn keluar. Selamattttt.... Klu lama lg kat dlm tu aku mst pikir bukan2 lagi.. aku takut jer satu hari nanti aku akan buat bnda2 yg tak berfaedah tu.

When i told this to my friend, dia ckp mcm ni. " aku akan tinggalkan ko dlm bilik tu dulu then aku tunggu ko d luar sambil tu aku akan ckp jangan ah jia jangan buat ah. Then bila ko buat aku tinggalkan ko situ petang baru aku buka. sapa suruh ko x dengar ckp" aku pn ckp wah sampai hati. by that time aku keluar mst aku dah #_#

Aku dah masuk bilik tu 2-3 kali. then selama 2-3 kali tu jugakla aku akan berpikir yang bukan2.. please.. dont let me near that room ever againnnnnn!!!

0 comments:

 

Something for Nothing~~ Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos