Saturday, February 19, 2011

Rajak Lawak Musim Ke-5 : Kump. Balas

Posted by Norazo at 5:35 PM

Kali ni aku nak jadi pengkritik bebas bergerak? Sapa yang aku mo kritik?? tu kumpulan yang aku tulis dkt tajuk tu.. aku ni bukanlah peminat setia raja lawak.. aku x tengok pn tapi selalu tertengok sbb orang di rmh ni suka tgk rancangan tu. Since 2 minggu ni aku sekali lagi tertengok, aku paling CUKUP x suka ngan kumpulan BALAS tu.. lawak diorang BERUNSUR LUCAH! Come on la rancangan raja lawak tu dikategorikan sebagai U. So bila U, pengertian dia adalah "Untuk tontonan semua lapisan umur" kalau dah semua umur boleh tengok meaning to say KANAK2 pn dalam golongan tu. kalau dah buat lawak berbunyi:

"bapak ni asyik MAIN BURUNG saja"
"apa boleh buat semenjak mak ko dah meninggal ni dah xde orang nak main ngan burung bapak, sbb tu la bapak main burung bapak sendiri!'

ok, bila dah cakp seperti skrip di atas, wlupun dia maksudkan BURUNG=BIRD, tapi as a Malaysian usually when we referring men and women organ to children we tend to express it as BURUNG kan.. so bila dah ayat2 mcm tu dikeluarkan di NATIONAL TV (most of Malaysian own Astro these day) bukankah itu mengajar budak-budak benda2 and berfikiran tidak sihat??? for me kalau nak jadikan benda lucah sebagai asas kepada persembahan LAWAK itu adalah tidak LAWAK.. kalau betul2 anda BERBAKAT, korang tak perlu BERLUCAH untuk menarik minat penonton untuk ketawa berdekah-dekah! take for example kumpulan R2, Nazmi dan Man, mereka x pun ambik unsur2 lucah dalam persembahan mereka, tapi every week mereka boleh buat orang ketawa berdekah-dekah apa..

kalau men burung tu last week episode, so apa pulak bahan lucah mereka minggu ni.. lawak minggu ni berbunyi begini,

"bapak ni asyik main sabun saja..." <--- geli lah "bapak semalam MIMPI BASAH"<---- stupid bapak! "saya pun nak mimpi basahla"<--- stupid anak "eh macam mana ko tau mimpi basah ni?" "mimpi basah tu apa bapak?" "kalau ko dah besar ko tau la tu..." (ok maybe i exaggerating a bit, but maksud dia kira2 mcm ni lah)
masa diorang cakap mcm, aku nak beristighfar and bermuhasabah dalam diri.. WHAT ARE THEY THINKING? budak-budak tengok la weyyy.. do you have to say those words?? eeeeeeeeeeee geram aku ngan kumpulan tu...

To Astro, tolong tapis benda2 mcm ni sblm keluarkan dlm tv.. aku betul2 menyampah ngan ayat2 diorang tu... to the group lak tolongla sedar yang persembahan anda ditonton oleh golongan minor. boleh kalau nak buat lawak mcm tu tapi re-categorize the show tu 18SX boleh??

sekian, terima kasih.

p/s aku harapppppppppppppppp sangat ASTRO n Kumpulan berkenaan baca entry aku ni

5 comments:

Miss Layaleya on February 19, 2011 at 6:56 PM said...

OMG.. I x tgk noks.. dasyatnya.. huhu.. mmg patut u marah.. huhu;p

Nour Akmal on February 19, 2011 at 7:10 PM said...

hye..
singgah cni..

jom join GA blog sy..

http://jarijemariemas.blogspot.com/2011/02/jarijemariemas-first-giveaway.html

LiLy KnoTWiSe on February 19, 2011 at 7:15 PM said...

betul nok.. menyampah ngan kumpulan tu huh!

Anonymous said...

nak kritik orang tak salah..tp pastikan korang tak buat mende yg korang sendiri kritik kononnye lucah tu..kay..korang tau ke perkataan "nok" tu singkatan dari perkataan ape..NONOK n sememangnye lucah..mende ni samelah cam singkatan kimak yg aku rase korang tau mane datangnye perkataan ni..tq

so sebelum berkata-kate pastikan le korang tau makne die dulu supaya tak terjerat ngan ayat2 sendiri

LiLy KnoTWiSe on February 25, 2011 at 12:56 AM said...

Yer en/cik anoy di atas terima kasih di atas teguran yang diberikan. tapi aku rasa aku x ckp pon benda2 tu kat national tv. aku x masuk tv pon. kalau dah rasa nak masuk tv, rasanya vocab tu kenala mantap kan...some more apahal ngan kimak tu plk? aku x mention pn perkataan kimak anywhere in my entry. Dan satu lagi since aku ni bkn org semenanjung, aku baruu tau NOK tu maksud apa thanks to you la. so lepas ni aku tak guna lagi perkataan tu di alam maya ni jagan risau yerrrr... t.k

 

Something for Nothing~~ Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos