Sunday, February 13, 2011

Kenapa nak jadi ARTIS???

Posted by Norazo at 9:54 PM
Aku tadi tengok ujibakat MENTOR. Memang banyak lagi orang di Malaysia ni yang nak jadi artis. Why? Popularity??? Money??? or their ever famous answer INGIN MENGUBAH NASIB KELUARGA... Aku heranlaa dengan jawapan2 orang yg macam ni. Kadang-kadang tahap menyampah pun ada.. apakah dengan menjadi artis saja yang boleh mengubag nasib keluarga?? aku heranlaa.. ada banyak lagi kerja2 lain yang halal.. kenapa perlu mo jadi artis semata2 mo mengubah nasib keluarga?? jadi artisla yang paling susah.. ingat senang ka mo popular?? sangat2 tidak ok.. tapi ramai malaysian pegi ujibakat realiti tv show mo jadi artis. kalau terpilih pun bila sdh keluar belum tentu laku. Banyak dah bukti2 yang kita nampak around us.. i still cannot believe them! I'm not saying being a celebrity is not good, but it is not a promising career.. better u study hard then find a good job to 'change' ur family...

Masalah aku hot ni sbb yang datang audition cakap yang nak mengubah nasib keluarga tu semuanya TIDAK BERBAKAT ok! haiyooooo.. kesimpulannya aku menyampah lah. kepada orang2 di luar sana, kalau mo jadi artis tu pastikanlah anda BERBAKAT! Boleh??? Don't embarassed urself and don't let me be embarassed by your foolish act!

Sekian

2 comments:

Muhammadnuraizuddin on February 13, 2011 at 11:02 PM said...

itulah..biaslah..pada zaman dulu, artis adalah salah satu golongan bawahan..tetapi, skrng..mereka dpt pujaan...biasalah, dunia akhir zaman..

ada masa, singgah la di http://zudientstory.blogspot.com

LiLy KnoTWiSe on February 13, 2011 at 11:40 PM said...

true!

 

Something for Nothing~~ Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos