Tuesday, February 8, 2011

Kenapa Blog?

Posted by Norazo at 10:18 AM
Salam ols'ssss

Dapat tag ni daripada Puter.. dah janji ngan beliau nak buat tajuk ni.. boley2 i lupa k hehe nasib beliau ingatkan .. maka di kala kesibukan mak berjaya menaip entry ni.. (hari ni hari rabu yg sebok.. kat atas meeting.. mak x masuk!) ok bebalik pada tajuk di atas kenapa blog?

Kisahnya mula mcm ni.. aku ada kawan rapat dari zaman uitm sabah. She is one of my best friend and was my rumate! we share a lot in common (physically our height, our skin, our face, both wearing spectacles cuma aku gemuk dia x sangat and aku tinggi sikit dari dia lah) masa di uitm, orang slalu confuse between us.. dari segi perangai kami ada beza laa.. dia ni anak sulong so kakak2 la kan.. aku ni anak kedua so aku ni trip2 manja2 orangnya blueeekkkkk! so since dia kakak, dia adalah seorang insan yang baik (semua ibu2 nak ambik dia jd menantu) dia pandai ambik hati orang tua. even all my aunt di labuan tu senang dengan beliau (dan adik2 beliau). Dia ni jugak anak angkat my parents. Dia pun panggil my parents mama n bapa! so dapat gmbrn x perangai beliau mcm mana?? dapatla kan... kesimpulannya dia baik la.. skg dia dah kawin dan bakal dapat baby.. hubby beliau org Selangor skg mereka menetap di s.alam! beliau juga pandai masak! tu lagi beza kami hahahhaha (fizikal jer sma okeh)

Ok kerana beliau yg bernama Rozyan Zain Abidin ni lah aku ada blog. Blog beliau adalah ini! Pada satu hari di bulan entahlah di tahun 2008, masa tu kami bedua baru dapat kerja. Dia di KK aku d Labuan la kan. Kami slalu YM. Masing2 suka ceta transition zaman study to zaman kerja. Ceta pasal keja masing2 n slalu mengadu domba bilalaaaa dapat masuk Government hehe.. tapi yang slalu ngadu lebih2 aku lah sbb aku pnya boss dulu Mrs. ZJ is forever Simba The White Lion ok! So pada satu hari tu dia ceta yg dia buka blog. Aku pn dari situ gatal2 la buka blog. Padahal aku tepikir adaka orang mo baca blog aku kan. so beliau adalah Follower PERTAMA aku sbb dia yg suruh aku bukak! ehehehhe.. klu diingat2 laman sosial ni pun aku mesti buka lepas dia. Contoh FS dia dulu baru aku ada, FB pn sama, Tagged pn sma Blog pun sma (Tagged bnyk org gatal so dah bekurun aku close akaun aku kat situ). Dari situlah mulanya aku blog...

inilah Rozyan Zain Abidin (Ogie) beliau 7mths preggie (dia versi Norazo kurus)

ini kami zaman UiTM Sabah kurusnya mak hehe.. ironically the 5 of us skg kat Semenanjung!
Jully sblh aku tu n aku kerja putrajaya, ogie s.alam, Zarina org S.Alam dan Iffy org Kelate ^__^

Kesimpulannya kenapa aku blog was because aku saja2 ekot2 orang hehe... my first entry was this ^___^. As time goes by and now aku berjaya masuk Gomen ni so aku jmpa kawan2 kat opis skarang ni.. Puter, Fahiya, Jujue and Afzara yang semuanya ada blog! Masa tu fahiya bagitau dia ada blog.. so aku pn ckpla aku ada gak tapi blog hampehla sbb ntah apa2 ntah kan.. so fahiya ckp xper.. then fahiya pn bagitau yg Puter, Jujue, and Afza pn blogger so kitorang pun follow sesama sendiri hehehe.. so Fahiya adalah follower kedua aku hehe yg ketiga keempat dan kelima are between those 3 i mention earlier la.. so dr tahun 2008 smpi skg aku baru ada 12 follower jer hahahah kesiann... tp xperla.. yg penting bak kata puter n kwan2 opis yg lain diorang ada baca my blog!

Sekarang kalau orang tanya kenapa blog aku akan ckp it's my new passion. I love writing. Zaman skolah aku slalu dapat A dalam karangan.. so through my blog i want to share my happiness, my experience, my anger, my hopes and dreams etc.. as long as the story is appropriate for me to publish here...

In my very first entry i mention "hobby?? probably blogging hahahah... i might laa.." <--- well as of now blogging is definitely my new hobby! so that's about it i guess.. semoga dengan entry ni aku menjawab persoalan Kenapa Blog!


2 comments:

Puteri Nuur At-Terawis on February 9, 2011 at 3:11 PM said...

alkisahnya ;)
hutang langsai eh :P

LiLy KnoTWiSe on February 9, 2011 at 3:21 PM said...

langsai dahh.. pas ni boleh tido!

 

Something for Nothing~~ Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos