Wednesday, February 23, 2011

Minggu lepas aku berkursus..

Posted by Norazo at 1:31 PM 2 comments
Salam o'lls..

Seperti tajuk di atas, minggu lepas aku berkursus. Di mana?? Hotel Midah (sebutan maidah ok) kursus aper? kursus induksi.. sepanjang5 hari bekursus ni, dapatla pengajaran, kesedaran, keseronokan dan kawan-kawan baru.. ceramah2 yang diberi oklah jugak. yang sungguh terkesan di hatiku ceramah pengurusan integriti.. aku jadi takut bila mengenangkan kisah orang makan rasuah dan orang yg memberi rasuah.. mintak2 la teada di kalangan keluarga kita sahabat handai mahupun diri kita sendiri yang terlibat dengan gejala rasuah kerana sesungguhnya RASUAH MEMBAWA KESENGSARAAN! aku sangat2 insaf mendengar ucapan penceramah tadi.. kesimpulannya bestlah ceramah tersebut..

Pada hari kedua kursus kami patut berakhir jam 10.30pm. Namun, sesi malam tu berjaya dihabiskan pada waktu siang. Oleh itu, di atas paksaan Pn.Azwa dan Cik Erin, aku pn join dioranglah menonton wayang ceta "No String Attached" di GSC Pavillion... wahh ceta tu barulah 18sx.. sex everywhere, kadang2 heran omputih ni.. diorang pnya daily conversation always center around SEX. Bayangkan kita di Malaysia ni jumpa kawan time balik kampung or rakan sekerja all we talk is SEX! Honestly aku x boleh bayangkan benda2 tu .. So untuk film berkenaan aku rate kan 3/5 lah..

hari rabu ni berjalan dengan ceramah dari pagi smpi malam. Pagi2 lagi kami berjoging di jalan raya KL ni dengan dianggotai oleh En. Andy kita (Dia Penghulu ok.. hebat2 orang BDA ni hehe). Oleh sbb kepenatan pas bekfast tu balik mandi then tido sudahnya kami masuk kelas penceramah dah mula beceramah. Penceramah tu lecturer. Hujung2 tu dia ada cetala pasal penilaian pensyarah di tangan pelajar. Ada 1 semester tu dia nak test dia marahhh jer. Ambik kau dia dapat penilaian buruk dr pelakar. One of the reason dia marah student datang lambat. So the next semester dia x marah dah tapi dia minta RM2.. sapa lmbt bayar... nasiblaa time aku dan erin masuk lmbt dia x mintak duit hehe (aku terasa tersindir ok hahaha) tapi esoknya khamis kitorang buat lagi. kena sindir lagi.. memang kitorang x dengar ckp ok.. kepala hot sungguhla..

Salah satu pengisian kursus adalah kewajipan PENGUCAPAN AWAM! Sangat menyampah. Azwa dan Erin dah selesai hari Selasa dengan tajuk "Nikmat Tidur" dan "Kebaikan Belajar Di Luar Negara". Diorang dah lega lah. Aku lak since alphabetical order aku pnya turn hari Khamis 4.30 ptg. Aku pnyala ready nak buat "Labuanku Syurgaku" tiba2 ada satu budak dari Kolej Komuniti Langkawi potong jalan plk... menyampah. Yang aku menyampah tu dia mula2 ceta pasal hardisk (sbb dia gred F) tiba2 dia blh bukak pasal LANGKAWI. Hadoi! Dahla separuh daripada apa yg aku nak ckp tu dia dah cakap (well Langkawi and Labuan are both DUTY FREE island kan) aku pn dengan bersusah payah dan tekanan TUKAR tajuk di saat2 akhir tu. Aku tukar tajuk jadi ANAK KEMBAR. Haishh nasiblaaa aku ni ada history kembar dan aku bolehla ceta pasal kembar2 ni selama 5 minit. Legaa.. aku ketar2 jugak sampai lupa nak kenalkan diri hahaha ;p. Walau apapun feedback yang aku dapat menarik. Audience ada jugak gelak2 dengar ucapan aku. Erin dan Azwa ckp "OK" so OKla tu hehe.. selamatt..

Kitorang habis kursus hari Jumaat. Memang penat gila plus a few of the peserta yang berperangan kebudak2an. Sungguh x menampakkan diri diorang tu bertaraf orang dewasa. Ingat ni kursus budak2 PMR nak pegi ceramah motivasi ke?? ni kursus untuk pengesahan jawatan kita la wey.. janganla mcm budak2! hish menyampahhh!

Rumusan keseluruhan kursus is SO-SO only. Nasib ada teman sepejabat yang best. yang lain besa-besa jer...

Ini gambar nak kongsi

muka Day 1

muka demam mereka Day 1

muka tunggu lif Day 1

ni pengacau minuman panas d hotel tu. Besar gila haha

erin dan besfriend komala

Erin the HOTTEST time kursus

paviii




tuuu pavilion hehe



Sebelum tengok wayang depan Pavi hehe

giliran mak plk di tengah hehe

dalam tu


Sebelum masuk dalam



dekat dalam


gambar ni sebelum aku pnya turn public speaking hehe day 4


dan bonus gambar terbaru mak dan my new hair cut

...

...

...

...

...


ambik mu! haiyooo

Saturday, February 19, 2011

Rajak Lawak Musim Ke-5 : Kump. Balas

Posted by Norazo at 5:35 PM 5 comments

Kali ni aku nak jadi pengkritik bebas bergerak? Sapa yang aku mo kritik?? tu kumpulan yang aku tulis dkt tajuk tu.. aku ni bukanlah peminat setia raja lawak.. aku x tengok pn tapi selalu tertengok sbb orang di rmh ni suka tgk rancangan tu. Since 2 minggu ni aku sekali lagi tertengok, aku paling CUKUP x suka ngan kumpulan BALAS tu.. lawak diorang BERUNSUR LUCAH! Come on la rancangan raja lawak tu dikategorikan sebagai U. So bila U, pengertian dia adalah "Untuk tontonan semua lapisan umur" kalau dah semua umur boleh tengok meaning to say KANAK2 pn dalam golongan tu. kalau dah buat lawak berbunyi:

"bapak ni asyik MAIN BURUNG saja"
"apa boleh buat semenjak mak ko dah meninggal ni dah xde orang nak main ngan burung bapak, sbb tu la bapak main burung bapak sendiri!'

ok, bila dah cakp seperti skrip di atas, wlupun dia maksudkan BURUNG=BIRD, tapi as a Malaysian usually when we referring men and women organ to children we tend to express it as BURUNG kan.. so bila dah ayat2 mcm tu dikeluarkan di NATIONAL TV (most of Malaysian own Astro these day) bukankah itu mengajar budak-budak benda2 and berfikiran tidak sihat??? for me kalau nak jadikan benda lucah sebagai asas kepada persembahan LAWAK itu adalah tidak LAWAK.. kalau betul2 anda BERBAKAT, korang tak perlu BERLUCAH untuk menarik minat penonton untuk ketawa berdekah-dekah! take for example kumpulan R2, Nazmi dan Man, mereka x pun ambik unsur2 lucah dalam persembahan mereka, tapi every week mereka boleh buat orang ketawa berdekah-dekah apa..

kalau men burung tu last week episode, so apa pulak bahan lucah mereka minggu ni.. lawak minggu ni berbunyi begini,

"bapak ni asyik main sabun saja..." <--- geli lah "bapak semalam MIMPI BASAH"<---- stupid bapak! "saya pun nak mimpi basahla"<--- stupid anak "eh macam mana ko tau mimpi basah ni?" "mimpi basah tu apa bapak?" "kalau ko dah besar ko tau la tu..." (ok maybe i exaggerating a bit, but maksud dia kira2 mcm ni lah)
masa diorang cakap mcm, aku nak beristighfar and bermuhasabah dalam diri.. WHAT ARE THEY THINKING? budak-budak tengok la weyyy.. do you have to say those words?? eeeeeeeeeeee geram aku ngan kumpulan tu...

To Astro, tolong tapis benda2 mcm ni sblm keluarkan dlm tv.. aku betul2 menyampah ngan ayat2 diorang tu... to the group lak tolongla sedar yang persembahan anda ditonton oleh golongan minor. boleh kalau nak buat lawak mcm tu tapi re-categorize the show tu 18SX boleh??

sekian, terima kasih.

p/s aku harapppppppppppppppp sangat ASTRO n Kumpulan berkenaan baca entry aku ni

Thursday, February 17, 2011

Ceritera kami...~~

Posted by Norazo at 8:19 PM 0 comments
Last Maulidul Rasul me and my friend back in UiTM Sabah having our gathering.. only the 4 of us though hehe.. we having our dinner at Flaming Stimboat just across Sunway Pyramid. The place was full luckily we've booked it early.. For RM25, you can eat all you want and it was deliciousssssss.. finger licking good! yummy.. for those who love stimboat, this is the place you want it to be.. great food and great taste (at least for me and my friends hehe).. so guys here goes the pictures =)

The before pictures


During Pictures

Piranha! Bwahahha

Captain Kapal

The bestest friend

Captain in action lagi lagi dan lagi

The after picture

terbaekkkk!

Since it almost midnight, therefore i stayed with my friend in Cititel, Midvalley..

good night KL

here come morning!

me @ Cititel

and this is Dayang

The next day me, dayang and zarina went for another spin off around KL before dayang head off to KK.. We went to Sogo then Jalan Tar then we landed ourselves in Mama's Recipe restaurant somewhere in KL ..

Dayang with her cuppies (her birthday fall on 26 February 2011)

the cuppies!

them...

us!

To Dayang Radzlinah bt. Abd. Razak Happy Birthday to you! U r one of the best thing ever happen to me and i hope our friendship will last FOREVER!!! Love you my most faithful friend ^______^

Sunday, February 13, 2011

Kenapa nak jadi ARTIS???

Posted by Norazo at 9:54 PM 2 comments
Aku tadi tengok ujibakat MENTOR. Memang banyak lagi orang di Malaysia ni yang nak jadi artis. Why? Popularity??? Money??? or their ever famous answer INGIN MENGUBAH NASIB KELUARGA... Aku heranlaa dengan jawapan2 orang yg macam ni. Kadang-kadang tahap menyampah pun ada.. apakah dengan menjadi artis saja yang boleh mengubag nasib keluarga?? aku heranlaa.. ada banyak lagi kerja2 lain yang halal.. kenapa perlu mo jadi artis semata2 mo mengubah nasib keluarga?? jadi artisla yang paling susah.. ingat senang ka mo popular?? sangat2 tidak ok.. tapi ramai malaysian pegi ujibakat realiti tv show mo jadi artis. kalau terpilih pun bila sdh keluar belum tentu laku. Banyak dah bukti2 yang kita nampak around us.. i still cannot believe them! I'm not saying being a celebrity is not good, but it is not a promising career.. better u study hard then find a good job to 'change' ur family...

Masalah aku hot ni sbb yang datang audition cakap yang nak mengubah nasib keluarga tu semuanya TIDAK BERBAKAT ok! haiyooooo.. kesimpulannya aku menyampah lah. kepada orang2 di luar sana, kalau mo jadi artis tu pastikanlah anda BERBAKAT! Boleh??? Don't embarassed urself and don't let me be embarassed by your foolish act!

Sekian

Saturday, February 12, 2011

Our Saturday..

Posted by Norazo at 11:14 PM 0 comments
Today me and my housemates went to KL yo huahuahua! Which part of KL??? Jalan Masjid India lo.. what did we buy??? fabric and lots of it.. i only bought 2 though but them bought 4 each! Mokcik kayo okeh.. where did we bought? Jakel! so many choice and so many price! though tired we had fun hehe (women and shopping what more can u say ;p) after spending between RM100-RM600 (im the hundred one ;p) we proceed to Sogo. Here is my fabric look like
not look so good in the picture right? hehe but i love this

After that we proceed to sogo. i didn't buy anything just accompanied them (they are the kayo one not me). Then we off to eat. Starving ok haiyoo.. where do we eat and what were we eating?? let's see below hehe
but b4 that here is the Sogo's decorations for CNY! lovely isn't it ^___*

if u want to buy good product with low price, come to Sogo cause it's SALE all year long
huhu~~


let's go check out the foodssss...!!~~

the panorama... lovely...

mine! UGLY look BAD taste perfect combo! bluekkkk

tini's kue teow look good but the taste totally OUT!

mel's rojak! looks yummy but FAILED!

Finish eating (actually we didn't manage to finish our food because of the POOR taste), we straight back home. We took train actually and whilst there, we're met this cute little girl with her family.. she is soooooooooooo cute and i manage to snap her picture hehe sorry little girl ;p. i wish my daughter would look just like you hehe (bilakah itu???)

unfortunately she didn't look up so guys just imagine her cuteness..

Ok, that's all for now.. see u olls in another addition! Adiosss amigossss.. Good Night!


Wednesday, February 9, 2011

Happy Valentines Day

Posted by Norazo at 12:48 PM 0 comments
I know valentine is 5 days ahead but no harm if i want to post this entry 5 days earlier right. ^__* just now me and puter were having discussion about LOVE! I'm sure everyone of us have their own love story right.. From what i gather LOVE is indeed BEAUTIFUL but it also PAINFUL! When i was in UiTM i watch this Korean Movie He Was Cool. The story line is ok and i like it. The main actress in the movie was a high school girl. She was lovely, cute and happy go lucky until she met her hero. After facing the troubles and misunderstanding, she was gloomy, slump, no spirit, negative, crying etc etc... while watching this i said to my friend, no point of her in love cause she lost her usual self! True isn't it. When we in Love, we're happy.. but at the same time we worried and most of the time we worried for NOTHING! Puter then said, true very true.. but that is LOVE. That's why people says LOVE IS BLIND AS FAR AS THE EYES CAN SEE!

When in love happiness is just for a moment but it last FOREVER in our heart.. When in LOVE we tried to shut our eyes and ears to what others said about our lovers.. we become deaf and blind. And that peoples is THE POWER OF LOVE!

Therefore let us read the ever famous poem entitled "Roses are Red, Violets are Blue "by i don't know who... sorry

Roses are red, violets are blue
Love never crossed my mind until the day that I met you


Roses are red, violets are blue
When I’m with you my heart feel brand new

Roses are red, violets are blue
At times when I’m blind I could only still see you

Roses are red
, violets are blue

When I have nothing else to look forward for I still have you

Roses are red, violets are blue
When thinking of love, it’s like thinking of you


Roses are red, violets are blue
I’ll save my last dance only to dance with you


So as February is the month of LOVE, i wish everyone to have a good laugh and a good love with your LOVE one! Happy LOVING everyone!.

By the way here some chocolate as souvenir from our office mate who just came back from Paris!

Title of the pictures below "FROM PARIS WITH LOVE" by Cadbury chocolate!

outside!

the message!

the inside!

spot the missing love.... ;p

3 more missing loves! ^__*

additional cluster!

p/s i'm in the mood to love hahahahha


Tuesday, February 8, 2011

Kenapa Blog?

Posted by Norazo at 10:18 AM 2 comments
Salam ols'ssss

Dapat tag ni daripada Puter.. dah janji ngan beliau nak buat tajuk ni.. boley2 i lupa k hehe nasib beliau ingatkan .. maka di kala kesibukan mak berjaya menaip entry ni.. (hari ni hari rabu yg sebok.. kat atas meeting.. mak x masuk!) ok bebalik pada tajuk di atas kenapa blog?

Kisahnya mula mcm ni.. aku ada kawan rapat dari zaman uitm sabah. She is one of my best friend and was my rumate! we share a lot in common (physically our height, our skin, our face, both wearing spectacles cuma aku gemuk dia x sangat and aku tinggi sikit dari dia lah) masa di uitm, orang slalu confuse between us.. dari segi perangai kami ada beza laa.. dia ni anak sulong so kakak2 la kan.. aku ni anak kedua so aku ni trip2 manja2 orangnya blueeekkkkk! so since dia kakak, dia adalah seorang insan yang baik (semua ibu2 nak ambik dia jd menantu) dia pandai ambik hati orang tua. even all my aunt di labuan tu senang dengan beliau (dan adik2 beliau). Dia ni jugak anak angkat my parents. Dia pun panggil my parents mama n bapa! so dapat gmbrn x perangai beliau mcm mana?? dapatla kan... kesimpulannya dia baik la.. skg dia dah kawin dan bakal dapat baby.. hubby beliau org Selangor skg mereka menetap di s.alam! beliau juga pandai masak! tu lagi beza kami hahahhaha (fizikal jer sma okeh)

Ok kerana beliau yg bernama Rozyan Zain Abidin ni lah aku ada blog. Blog beliau adalah ini! Pada satu hari di bulan entahlah di tahun 2008, masa tu kami bedua baru dapat kerja. Dia di KK aku d Labuan la kan. Kami slalu YM. Masing2 suka ceta transition zaman study to zaman kerja. Ceta pasal keja masing2 n slalu mengadu domba bilalaaaa dapat masuk Government hehe.. tapi yang slalu ngadu lebih2 aku lah sbb aku pnya boss dulu Mrs. ZJ is forever Simba The White Lion ok! So pada satu hari tu dia ceta yg dia buka blog. Aku pn dari situ gatal2 la buka blog. Padahal aku tepikir adaka orang mo baca blog aku kan. so beliau adalah Follower PERTAMA aku sbb dia yg suruh aku bukak! ehehehhe.. klu diingat2 laman sosial ni pun aku mesti buka lepas dia. Contoh FS dia dulu baru aku ada, FB pn sama, Tagged pn sma Blog pun sma (Tagged bnyk org gatal so dah bekurun aku close akaun aku kat situ). Dari situlah mulanya aku blog...

inilah Rozyan Zain Abidin (Ogie) beliau 7mths preggie (dia versi Norazo kurus)

ini kami zaman UiTM Sabah kurusnya mak hehe.. ironically the 5 of us skg kat Semenanjung!
Jully sblh aku tu n aku kerja putrajaya, ogie s.alam, Zarina org S.Alam dan Iffy org Kelate ^__^

Kesimpulannya kenapa aku blog was because aku saja2 ekot2 orang hehe... my first entry was this ^___^. As time goes by and now aku berjaya masuk Gomen ni so aku jmpa kawan2 kat opis skarang ni.. Puter, Fahiya, Jujue and Afzara yang semuanya ada blog! Masa tu fahiya bagitau dia ada blog.. so aku pn ckpla aku ada gak tapi blog hampehla sbb ntah apa2 ntah kan.. so fahiya ckp xper.. then fahiya pn bagitau yg Puter, Jujue, and Afza pn blogger so kitorang pun follow sesama sendiri hehehe.. so Fahiya adalah follower kedua aku hehe yg ketiga keempat dan kelima are between those 3 i mention earlier la.. so dr tahun 2008 smpi skg aku baru ada 12 follower jer hahahah kesiann... tp xperla.. yg penting bak kata puter n kwan2 opis yg lain diorang ada baca my blog!

Sekarang kalau orang tanya kenapa blog aku akan ckp it's my new passion. I love writing. Zaman skolah aku slalu dapat A dalam karangan.. so through my blog i want to share my happiness, my experience, my anger, my hopes and dreams etc.. as long as the story is appropriate for me to publish here...

In my very first entry i mention "hobby?? probably blogging hahahah... i might laa.." <--- well as of now blogging is definitely my new hobby! so that's about it i guess.. semoga dengan entry ni aku menjawab persoalan Kenapa Blog!


 

Something for Nothing~~ Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos