Sunday, January 30, 2011

orang cantik orang tak cantik

Posted by Norazo at 11:04 PM
Don't know why lately i am becoming an observer.. i observe everything in TV and put it in writing... maybe i am aging that's why hahahahah...

Bebalik kepada tajuk di atas, kita sentiasa dikelilingi oleh orang yang cantik and orang yang tak cantik betul tak?? bila kita tgk TV semua pelakon mostly cantik kan. Golongan cantik ni slalu dapat watak heroin manakala yang x cantik pulak slalu dapat watak pembantu dan the funny guy betul tak? betul la kan.. kadang-kadang aku tepikir apa rasa jadi orang cantik?? rasa oren kah?? hahhahaha.. the one thing i know they have that i don't have is that self esteem. Being beautiful they have high self esteem. Why? because wherever they go, everybody will praise them.. uik cantik la org tu, she's pretty.. etc etc.. and being pretty also always received a marvelous treatment.. senang ceta lumrah manusia kan besalah suka yang cantik despise yang buruk kan.. so that's why la aku slalu suruh Tirex belakon klu benda2 yang melibatkan lelaki ni coz i know lelaki senang ngan dia. hhehe sorry Tirex.. tapi betul apa klu aku yang nak kedepan mestila diorang endah x endah kan.. so untuk lagi cepat kita suruh org cantik so senang sikit! hehe (mak jahat ok)

Orang yang cantik ni gak ada perangai buruk juga. Bak kata orang, luar cantik x semestinya dalam cantik kan... apa perangai buruk diorang??? my finding is that diorang ni terlalu taksub nak cantik.. obsessed of themselves.. always wanting people around them tell them they always pretty, style icon, elegant etc etc.. dan yang paling utama diorang PANTANG kalau kita cakap eh perempuan tu cantiklah! Mula la diorang akan cakap "Cantik ke? Iyer ker? Aku tengok hidung dia tut la.. mata dia ni la.. jalan macam tu la.." trust me.. i listen complaint2 yang mcm ni bepuluh-puluh kali dah k.. aku ni memangla x cantik, tapi aku selalu dapat kawan2 yang cantik di samping aku.. so bila aku puji satu ni cantik kawan aku ni mesti akan kutuk balik orang cantik tu. aku pun terus pelik.. bukan 1 2 kawan cantik aku ni, ramai k.. and semua perangai diorang sama . semua xnak kalah la. Maybe the best thing of being not that pretty is that i am free to say the other person pretty without grudge and jealousy hehe...

being pretty is a gift.. being ugly is a gift...being thin is a gift... and being a FAT also a gift.. so whoever you are just LOVE urself, ignore others, and remember it is a gift from GOD because GOD always give us THE BEST!

I am beautiful no matter what they say
Words can't bring me down
I am beautiful in every single way
Yes, words can't bring me down
So don't you bring me down today
(Christina Aguilera :Beautiful)

Shin Min Ah she's cute + pretty ^___*

Betty my mom loveee to watch her long long time ago


p/s Tirex x termasuk kumpulan perempuan cantik yg kutuk org k.. please bear in mind hehe

0 comments:

 

Something for Nothing~~ Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos