Thursday, January 20, 2011

Mummy mummy minta duit

Posted by Norazo at 11:32 AM


Pagi semalam since aku x perlu masuk bilik meeting, aku pn lepak2 dkt meja Puter.. aku baikk pnya tarik kerusi duduk sebelah Pn. Puteri kita. Mak menjadi pembantu Puter merangkap PSU of da day ;p.. sambil2 jawab soalan spm, aku menyanyila lagu "mummy mummy minta duit, minta seringgit, membali coklet" lagu ni lawak la for those yang faham. Lagu ni dari negara jiran kita Brunei Darussalam. Masa lagu ni femes dulu, aku time tu kat UiTM tahun 2005. Don't know dkt negara asalnya lagu ni dah femes dari tahun bila kan. Masa kitorang first time dengar lagu ni dulu kebetulan me n my friend ni memang faham bahasa Brunei sbb memang our daily conversation menggunakan bahasa Brunei. Kitorang punyala ketawa sampai terguling2 jatuh katil.. sangat lawak ok. Album ni ada bnyk sketsa dan lagu di dalamnya. Yang paling aku suka tu bahagian c Boboy beli kereta control sport. Kereta tu sampai gear 10 ok.. hahaha ko hado??? Then again, kalau x paham susah jugak kan..


Yo! check this out
Listen to my story man
Crita ku ni sedih liur hey..
Kes inda sampai ajat teseliur...hehehhe...
Dangar hah..boboi in da house.
Ok here we go..

Mami mami minta duit
Minta seringgit
Membali cuklit
U know i gotta
4X

Mula mula boboi ada usin seringgit
boboi simpan baik baik di dalam pakit
Ajat ati ani kan membali cuklit
Tapi kadai linka atu berjual dua ringgit
Eh,indak cukup ni eh,cam mana ni
Arah siapa kan meminta menambah usin ani
Pikir punya pikir,paning tah ku ni nahh...
Baik tah balik umah bejumpa mami,

On da way balik, aku ada konflik
Pada gara cantik bejual roti ju classic
Ku tanya arah nya berapa harga nya dua ringgit saja
Well back to square one

On da way lagi timbul problem lagi
Ada satu kadai bejual gulali
Satu ringgit lima plusen oh kata nya
Kepissan lagi,indak cukup jua

Mami mami minta duit
Minta seringgit
Membali cuklit
U know i gotta
4X

Boboi terus melangkah menuju ke rumah ku
Harap harap dapat meminta usin arah babu
Mudah mudahan tah inda ada lagi
Godaan megacau usin seringgit ku ani
Alum jua batah kaki ani melangkah
Ada lagi godaan atu,eh cubaan pakah?
Ada linka bebasikal aiskrim ia jual
Ku limpasi saja sia sia pun tah saja
Terus kan langkah ku jangan berhenti
Ini kes cuklit penting sekali
Meredah padang,melintasi jembatan
Melumpat lungkang,menyubarang jalan

Boboi pun sampai ke tempat d tuju
Ketuk bagi salam masuk terus ke rumah ku
Mami mami d mana kita
Inda ada bunyi nya
Eh pundok pundok tah saja

Mami mami minta duit
Minta seringgit
Membali cuklit
U know i gotta
4X

Mami mami minta duit inda banyak seringgit
Hati ani banyak sakit
Indak sampai membali cuklit

Eh, siapa lagi nyanyi ani..hehehe..
Siapa kan mi menyanyi ani?
Samsing jua

Mami mami minta duit
Minta seringgit
Membali cuklit
U know i gotta
6X

lirik di atas ni aku ubah ikut pemahaman aku sbb lirik yg aku jmpa d tenet tu salahla....

ok cek cek cek it outtt lagu d atas

4 comments:

Miss Layaleya on January 20, 2011 at 12:04 PM said...

kah! kah! interesting~*

[:::AFZARA:::] on January 21, 2011 at 2:08 PM said...

hahaahha..kawan 2004 dah ada la..masa tu i sem 2 dpt lagu ni

Puteri Nuur At-Terawis on January 21, 2011 at 5:29 PM said...

giler panjang lirik lagu ni :P
tapi lebih best version you nyanyi kat mak tau especially bila u pronounce "co-ke-let"

bwahahahhaha

LiLy KnoTWiSe on January 21, 2011 at 8:31 PM said...

afza: mak tak tau nok hahaha
puter:isnin nanti i nyanyi versi full k hahaha
fahi:interestinng. kita kn org brunei :p

 

Something for Nothing~~ Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos