Friday, January 14, 2011

Bola..Bola..Bola Sepak! dan aku ;p

Posted by Norazo at 3:14 PM
Semalam dalam suratkhabar mention yang Malaysian Team "Harimau Malaysia" dapat RM65k for winning the AFF Suzuki Cup! Aku xla baca suratkhabar tu pnya isi just baca headline jer.. tapi sewaktu membaca headline tu terus aku cakap hmm "kalau aku tau bagus aku jadi footballer!" hahahah berangan.. klu perempuan dapat kerrr pemes² macam lelaki??? xkan... hehehe. kepada pasukan bola sepak Malaysia "Harimau Malaya" TAHNIAH (walaupun belated ;p)..

Harimau Malaya with their cup!

Bebalik kepada bola sepak ni... aku layan gak bola sepak. klu local league since Labuan xde team dalam liga tempatan so aku memang x sokong mana2 pasukan. Cumanya aku taula yg selalu menang ni Selangor.. then dalam 2 ke 3 tahun kebelakang ni N.Sembilan, Perlis, Kedah, Terengganu dan recent champion Kelantan.. tu aku taula sbb aku pnya habit baca suratkhabar dr belakang. baca sukan dulu baru baca hal-hal nasional (a.k.a politik) kat depan tu..Pasal tengok bola aku suka jugak walaupun 90 min tu mcm setahun seploh bulan kan tapi masalahnya ialah.. klu aku tgk bola yang hampeh tahap dewa tertinggi adalah team yg aku sokong tu akan KALAH! haiyoo i don't know la. i just don't have LUCK watching football game! sebagai contoh world cup 2010 spain vs switzerland time tu aku tgk nok! sekali spain kalah adus duss dusssss hati mak tekeluar dari badan ok... sedeyyyyyy .. luckily the Spain did wins all the following games! i love u iker casillassssss (jujue jgn baca part ni ;p) kadang2 aku membuat assumption the reason why spain menang bukan sbb Paul the sotong but sbb aku x tgk games diorang kot hahahah

hero Spain Iker Casillas hehe

khairul fahmi the next iker casillas?? let's hope

Perempuan klu tgk bola diorang akn tengok pemain yg hensem kan kan kan kan.. jgn tipuuuulah ckp tengok bakat diorang chit poooorahhh! aku pn sama jugak hahahahah.. selain hensem mereka berbakat ma ;p.. aku mula kenal apa itu bola secara serius during 98 world cup! time tu classmate semua pilih pemain yg diorang admire. ada yg ole gunner (Norway), batistuta (argentina) beckaham and owen (these 2 of cosla kan) etc.. though ronaldo of brazil the best player i can't remember one of my friend (including me ;p) choose him as our idol footballer hahahah.. as of me i can't remember who i like?? klu bukan emmm... lupalah

ole gunner of Norway

batistuta of argentina

owen and beckham WC 1998

and the unwanted Ronaldo hero of 1998 WC hahaha

Skg aku lagi betambah jarang tengok bola.. but i always be Liverpool's fan and anti-MU hahahaha.. kenapa pilih the reds???? sebab "You'll Never Walk Alone!"

ramainya orang hopefully someday i'll be sitting among those fans hehe

If people ask me whic football player that i look up to currently i adore Lionel Messi why? Though he's short but he's fast! plus he won best FIFA player award for 2 years in a row.. clap clap clap to adik pendek (adik la kan haha).

messi and the golden shoe!!

Pemain bola yang hensem di mataku lak ialah Fernando Torresssss (FT) i'm melting klu tgk spaniard striker ni.. he such a cutie and humble..

Torres and family
dan anugerah seterusnya pemain bola yang palinggggggggggg aku x suka adalah jeng jeng jeng.... Christiano Ronaldo! why sebab dia ni arrogant kot plus.. rambut beliau tu terlampau banyak jel lah. kalau lalat terbang terlanggar rambut beliau gerenti lalat tersebut akan tergelincir dengan malunya ahahahhahaha
luka nampak?? padan muka hahaha CR

walau bagaimanapun x payahla jadi pemain bola. Jadi pegawai kerajaan pun ok jugak. kira "BERKHIDMAT UNTUK NEGARA" apa hehehehe

*pictures ehsan daripada pokcik google*

5 comments:

Puteri Nuur At-Terawis on January 14, 2011 at 5:40 PM said...

i suka FT! FT! FT!

bukan Faizal Tahir saje, tapi Fernando Torres jugak!

LiLy KnoTWiSe on January 15, 2011 at 12:39 AM said...

hehehe yup torres is my eftee hehehe

jUliANa^sAlLeh on January 17, 2011 at 10:39 AM said...

urghhhhhhhhhhhhhh...i saw something in red.... :P

LiLy KnoTWiSe on January 17, 2011 at 11:24 AM said...

alamak jujue dah nampak haha

Anonymous said...

hi.. Please visit my blog for order Jersey..very cheap n good quality... http://www.jerseyssoccershop.blogspot.com/

 

Something for Nothing~~ Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos