Thursday, November 11, 2010

harapan yg hampir hilang...

Posted by Norazo at 4:02 PM
salam u'ollss hehe.. baru post satu datang lagi post yg kedua.. bagus2.. sebelum ni aku sentiasa tercari2 apaaaa tajuk yg sesuai utk aku mulakan penulisan baru. nmpknya time d camp baru2 ni aku berjaya mengumpul ilham .. poyo hahahaha

during camp tu, ada 1 aktiviti malam kami kena blindfold then pegang bahu kawan depan then disuruh bejalan dengan mata tertutup sebab lepas tu diorang akan tinggalkan kamu duduk sorang2. Memang menyeramkan sbb kwn resort tu dikelilingi bukit, ladang getah dan hutan..

Ada satu ketika tu, olh sbb org depan jalan cepat dan org belakang lambat, ada satu time tu aku terlepas genggaman bahu org depan menyebabkan aku meraba2 mencari org depan selama 1 minit. dalam kekalutan tu, di mana aku tau ada ramai insan di belakang ku, aku pun jd panik. tiba-tiba... dalam tiba2 sedang ku meraba2 bekung fu dengan angin tu ada tangan menyambut ku (tangan urusetiala haha). Time tu perasaan sukar digambarkan sebab i feel like i lost HOPE to live. to that extend ok. tp tangan yg menyambutku tu telah memberikan harapan utk meneruskan perjalanan dalam hidup hahahahha.. (ayat kagum melampau). terasa time tu mcm drama2 bersiri korea pn ada jugak.. time tu mau jer senyum tp nanti dikatakan perasan pulak. Tp for me that moment mcm sweet pulak sebab that person holding my hand not my wrist! the warm hand of that person really cool down my feeling. Blood rushing to my brain during that moment in time. (ok ayat perasan mo jatuh cinta sdh ni). lawak betul la perasaanku ku time tu. klu diingat2 aku mo ketawa terbahak.

Lepas org tu sambungkan aku dengan bahu yg hilang tu kami pn terus berjalan. smpi satu tempat berhenti. dan tiba2 tgnku ditarik dari bahu kawan guna torch light. then org tu pegang tanganku. pastu boleh2 dia ckp "lepaskan tgn awak" hampeh betul, dia yg tarik my tangan tp suruh aku lepas plk. huh! pastu dia ckp "pegang saya" aku pn pegangla baju beliau then kami bejalan2 lagi sampai dia suruh duduk. arahan seterusnya "jangan bersandar eh belakang awak ada air terjun" time tu aku mo ketawa gila. hello i know la where u put me. Though before tu dia heret kami jalan dkt hutan2 tp sebenarnya patah balik masuk camp. and dia letak aku dekat fountain depan dorm kami hahahahahahahaha. Lepas dia blah, aku tunduk muka then ketawa sambil tersengguk2.

kesimpulannya, malam tu bermula dengan ketakutan tp berakhir dengan kelawakan plk.. tp yg penting semua selamat kan.. and semua urusetia JPA yg lelaki memang betuah sbb bynk pegang tangan perempuan hahha.. i mean during darurat kan.. ;p

Terima kasih encik2 JPA semua dan kawan2 PTD 2/2009 yg membantu saya sepanjang camp! ^___^

p/s kali ni xda gmbr

0 comments:

 

Something for Nothing~~ Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos