Thursday, September 23, 2010

aku..milo ais..kedai cina & carlsberg!

Posted by Norazo at 2:10 PM
Bunyi tajuk di atas sangat menakutkan kan.. kenapa aku tiba2 teringat tajuk di atas sbb td time lunch aku minum milo ais. bila mengingatkan pengalaman minum milo ais tu aku teringat ceta when i was a little girl way back in 1990-1991. i was 6-7 then.. That time i was my daddy's little girl sbb my bro belum wujud lagi hehe. Masa kecik2 dulu, klu p labuan town tu kadang2 besalah my parent akan bwa makan di restoran.. n kedai tu milik orang cina. tp tokey tu just cater minuman sjalah sbb makanan tu memang ada org melayu dan cina yg jual makanan. kedai cina tu famous sbb pakcik jual soto (mee hoon sup) dia terkenal di labuan. even smpi skrg pn masi wujud tu uncle. so klu mkn kitorang memang order dr pakcik tu la. tapi klu minum memang order dkt cina tu lah.


(gmbr kedai cina mana nih)
alkisahnya, aku ni dari kecikkkkk suka minum milo ping (milo ais la). tp milo ping tu mahal. so my dad akan cakap :

"x pyhla minum milo ping, minum oren bikin sja (oren buat sndr)"


(milo ping yang menjadi idaman)
air oren buat sndr ni pulak kira mcm cordeal oren la tp yg hebatnya air tu diletak dalam botol CARLSBERG! Dalam erti kata lain diorang just recycle botol carlsberg tu. that how it goes back in those day. semua oren bikin.. barli bikin memang kena letak dalam botol carlsberg tu.



(botol carlsberg alaf baru. dulu bkn kaler hijau)

oleh sbb oren bikin botol carlsberg boleh minum 1 botol 4 orang so hrganya lebih murah dari order milo ping. tp kadang2 tu dapatlaaa juga minum milo ping. n kalau dapat tu heavennyaaa.. tp yg "uniknya" lg pasal milo ping tu pulak air milo tu diserve dalam beer mug la pulakkk. mcm2 betul klu makan dalam kedai cina ni jeng jeng jeng betol


(beer mug tp isi milo ping la dulu ehehhe)

Masa ni, aku belum suka lagi makan soto. aku suka makan gado-gado. tp gado-gado klu lmbt selalu habis. so aku suka jgk makan mee goreng cina tu. i tell you, klu cina goreng mee sedap giiiiilaaaaa!! yg aku tau cina tu la buat sedap. lain cina aku x pnh rasa lg hahha. ayam nya banyak n yummylicious la. tp mee goreng tu pn jarang2 makan sbb mcm milo ping, mee goreng pn mahal. time tu belanja makan sungguh bercatu. kesian parent aku. hmmm nasiblaa aku ni bukan anak yg memberontak lagi walaupun kepala dah masuk pagar hahahahaha


LOL!!~~

2 comments:

||-puterinuur -|| on September 23, 2010 at 5:16 PM said...

weh, bersalin kulit lagi :P

LiLy KnoTWiSe on September 24, 2010 at 3:47 PM said...

hehe.. yg purple tu cam x cantik lak. ni cam cntk skt d mataku hehehe

 

Something for Nothing~~ Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos