Sunday, May 16, 2010

let the music heal ur seoul

Posted by Norazo at 4:11 PM
zaman2 remaja yg comel dulu i was an avid rock music follower.. mostly international band .. but i do listen to local band also..support malaysian scene ma hehehe... at the age between 12-15 i love listening to boy band group such as BSB n NsYNC hahaha .. normal la kan suka ngan diorang tu.. but b4 aku kenal BSB n NsYNC ni aku sdh kenal Nirvana Metallica OAG and mcm2 lglah sbb my abg yg kenalkan music2 cam tu.. so aku dengar jugak. tp dia jugak yg kenalkan aku ngan BSB masa aku 12 thn hahah.. dr situ kegilaanku ngan boy band bermula. pastu my abg kutuk2 sbb aku suka ngan boy band. siap gaduh2 lg.. haha... after masuk umur 16 tahun aku mula kenal ngan music punk. i love blink 182 for their music, lyrics, character, and wittiness.. time tu mmg minat diorang smpi semua buku aku letak 182 hahahahah... tanyala kawan2ku klu x caya.. sampi masuk diploma aku ttp peminat blink-182 yg tegar n 182 is my trademark. starting pertengahan diploma aku mengenali semula nirvana. time ni thn early 2000-an so kurt cobain pn sdh mati time tu baru aku minat dia balik.. tp masa aku mula kenal nirvana tu thn 1995, kurt cobain mati 1994 so dia mmg sdh matila kan... kesian jugak.. satu kehilangan yg besar dalam dunia grunge. even up until now. he inspire many people through his musics and lyrics including me. :( .. enough about that.. masa thn awal 2000-an ni memang kegilaan remaja pada music2 underground spt punk, oi, ska, grunge. smpi kan klu d kk tu semua bergerak dlm group masing2 menakutkan... hehe..time ni pulak aku sdh berubah kepada music kump nirvana la n lagu yg paling aku suka lithium, all appologies, polly and u knw ur rite... di samping tu, dengar jgkla lagu2 band rock amerika yg lain. pastu as time goes by maybe sbb sdh meningkat usia ataupn sdh terlalu puas dengan music rock, selepas tu aku berubah meminati music by michael bubble n frank sinatra classic ok hahaha.. n skg aku jd flexible. aku dengar semua music except dangdut. klu dtg gila cam hr ni aku dengar semua lg yg ganas2 hahah.. klu d opis kumpul lagu korea.. tp aku suka lagu2 yg berdasarkan piano sebagai main instrument. most of da time aku akn easily fall to that kind of sound... kesimpulannya aku sdh merasa boy band fever, rock fever, jazz classic fever n slow motion fever??? hahahha.. so im so happy dengan semua genre music yg aku kenali ni sbb ia membolehkan aku memilih lagu yang bersesuaian ngan moodku pada sesuatu masa tu. n now im listening to invisible man by 98 degrees ^_____________^ best

5 comments:

Miss Layaleya on May 16, 2010 at 6:30 PM said...

lagu2 zaman berlari2... hahahaha

NoR@Z!@H on May 16, 2010 at 6:38 PM said...

hahaha.. dah agak fahiya.. i thought already mmg u akn tnya soalan tu haha.. unfortunately my ceta is between my age 11 till now. not 10 below ok haha

Miss Layaleya on May 16, 2010 at 6:53 PM said...

hahahahaha.. i pn layan artis2 yg u list tu.. best gile;)

Miss Layaleya on May 16, 2010 at 6:58 PM said...

let the music heal ur seoul or soul??? seoul korea.. hehehe

NoR@Z!@H on May 17, 2010 at 9:18 AM said...

saja jak tu eja seoul kn mak suka korea2 nok hahha.. mula memang eja soul then ubah.. ^____^

 

Something for Nothing~~ Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos