Sunday, May 23, 2010

me n my weekend

Posted by Norazo at 1:59 PM 0 comments
hobi saya sekarang adalah melayari internet... pendek kata addicted to internet.. indahnya hidup d zaman cyber ni. kadang2 tebayang klulah aku hidup zaman dolu2 mcm mana la tu?? maybe aku pndai masakla hehehehe skrg ni masak mmg masih fail..uwaa sbb tempation pada internet lg tinggi dari masak. klu lapar barulah cari makan.. klu ada makanan klu teda then hentam ajalah..

bebalik kepada me n my weekend.. semalam aku dengan jayanya ngan hsemate a.k.a. navigator (gamin) gamble p ioi. nasiblah jmpa hahahah.. gamin tu menyusahkan jugak "turn right and turn right", "turn left n keep left" "recalculating... recalculating" "lost satelite signal" ituuuuu jak yg keluar.. pastu klu melebihi had laju sikit mulala keluar "ting tong ting tong" mulanya heran apa yg dia bunyi2 ni tp x cakap. rupanya bgtau melebihi had laju heheehehe comeyyy tp bagus jgk time dia ting tong tu mmg kebetulan ada papan tanda speed trap tepi jalan tankiu gamin... smpi akhirnya d ioi. dr luar nmpk besar, rupanya ceh mcm kecik jak dr dalam pelik.. balik jam pulak puchong ni huh menyampahhh.. tp sempat jugak smpi umh sblm af konsert final (my navigator's request) tp dia sogok ngan domino wow beshhhh... hr ni mo jalan lg.. jalan2 cuci mata (JJCM)

kepada sapa yg mnt lagu korea tu (to jujue n silent reader if any) aku syorkan C.N. Blue pnya new single LOVE n Black Flower becoz lagu diorang mmg lain dr other typical korean boy n girls group coz they play as a band. smart la album diorang yg baru ni. then kedua 4minutes ni girl idol group la. lagu baru diorang HUH sungguh energetic n full with attitude best jgk.. n the all time favourite Wonder Girls dgn single terbaru 2 Different Tears mmg best. it's a catchy song. forget about Nobody. lagu tu old school sdh. baruuuu konon femes d malaysia ni. let's move on people to their new song.. bestttt

Friday, May 21, 2010

lari dari rumah??????a

Posted by Norazo at 9:34 PM 1 comments
wah cam hebatt sja bunyi tajuk hehehe... tadi makan ngan hsemate smbl tgk tv. then ceta2 zaman dolu2 masing2. klu dulu my entry pasal perangaiku yg sangat x mendengar ckp whenever my mom say no skg ceta pasal aku yg sgt degil tahap gajah. entry b4 ni ceta aku zaman umur 4-6 thn. skg ceta zmn umur aku 7-8 tahun plk. dulu kan aku ni kira ank manja bcoz akula yg bongsu kn. adik time ni blm wujud lg. wlu bagaimanapun kepakaran ku pada waktu ini ialah menjadi kwn begaduh my mom (sesuatu yg x boleh dibanggakan. jgn ikut yer bebudak) olh sbb manja maybe so aku x blh ditegur n all. mst la mo membalas balik. (maybe aku patut jd lawyer kot hehehe.. ) hingga pada satu tahap tu kan my mom said "kemas baju2 ko semua, keluar ko dr rumah ni" meletop ok.. masa ni aku rasa aku drjh 1 kot.. dengan jujurnya aku pn ambik plastik yg besar tu (plastik yg mcm mydin ok kaler pink) terus masukkan semua baju2 dlm tu. siap ikat lg hahaha.. tp x tau mau pegi mana lak... kambeng betul... umur 7 thn mo pegi mana oo lari?? naik bas pn blm pandai lg.. extreme jgk zaman budak2 aku ni. lepas kena pujuk olh my mom then x jd lari. tp baju yg dlm plastik tu x keluarkan balik tau. just letak bwh katil in case kena halau lg sdh ada persediaan hehehehe gila ;p

smpi sekarang my lo tau (dad) selalu ungkit kisahku yg kena marah pastu masukkan baju dlm plastik mo lari hahhahhahah...

Wednesday, May 19, 2010

something wonderful...

Posted by Norazo at 8:56 PM 4 comments

for those who love to read romance novel i strongly recommend "something wonderful" by judith mcnaught. in fact, most of her book are fantastic as i have read 3 of them. jangan x tau mak pon baca buku romance ok. selected only la.. tp this book is fabolous. it's tell a story of alexendra who always thought something wonderful will happen to her. unfortunately she has been forced to marry to Jordan Townsende, Duke of Hawthorne. Btw, buku ni kira ceta zaman dolu2 la sewaktu duke, duchess, earl,lady,sir pnya era and set in england of cos.( time ni hanya red indian n bandits yg menghuni amerika) :p... this plain girl call alexendra lawrence kawin ngan that tall dark rich arrogant n hensem jordan towsende (typical romance character) i should say by accident. sbb diorang ditangkap basah! (woopsss diorang tu ada men tangkap2 basah jugak kerr).

so klu mo tau lebih lanjut blhla cari buku ni. memang best. comey jer. because alex seorang yg sangatttttttttt naive n muda (18 y.0) kawin ngan the most eligible elite extravaganza bachelor d london. bayangkan bukan sja anak ibu, siap ibu kepada anak2 gadis mereka pn gila sma jordan ni. and under dreadful circumstances plk c alex tekawin ngan jordan. so something wonderful happen to both of them as alex change jordan to be a better person. of cosla dlm buku ni bkn semuanya indah coz c alex terpaksa berhadapan dgn mcm2 masalah. so i should say readers can relate to all of her loneliness, sadness, betrayal, pain and of cos her love for her man. so here i want to quote her n jordan lines from the book :

"i've had this feeling now and then since shortly after Grandfather died, but it's been ever so much stronger and constant this past week. i feel as if i'm standing on precipice, waiting for something that's about to happen" then her friend, sarah ask "what is it going to happen?" to this alex reply " Something Wonderful" (Alexendra) ^______^

"the wicked duke went to the aid of the unconscious knight, but, to his amazement he discovered the knight was not a man at all, but a lady. she was small and dainty with curly hair and the longest eyelashes the duke had ever seen. And when she opened her eyes, they were the colour of aquamarines. the wicked duke with the empty heart looked into those eyes of hers, and what he saw took his breath away..." the baby stared at him, enraptured (actually time ni jordan tgh beceta dgn his new born baby) "what did he see?" alexendra asked in an aching whisper from the doorway. with tender solemnity, he replied, "he saw Something Wonderful" (Jordan n Alex)

to this i hope Something Wonderful will happen to all of us wherever we are... whatever we do... amen..

guna otak laaaaa

Posted by Norazo at 8:37 PM 2 comments
i have been work with 2 different boss, at 2 different place and surprisingly my bosses have a very similar personality.. huhu.. no need to ceta apa yg sma but my follower will understand hehehe ^__________^ so positive sjala yerrr.. after all aku dah tegarrrrrr dengan kata2 yg comey tu..

after all they're the boss.. definitely take no for an answer!

Monday, May 17, 2010

sapa bakal menang world cup??

Posted by Norazo at 11:06 PM 0 comments
kalau tanya jujue dia ckp german.. i know y sbb klose beliau ada d sna... tp kalau tnya aku sapa yg aku mo menang semestinya

viva espanol!!~~~~

kenapa??? sbb diorang menang euro 2008... kenapa?? sbb sekarang diorang ranking ke-2 dunia n setakat ni belum pernah kalah lg... kenapa lg?? sbb dalam pasukan spain ada ramai promising talent yg gerenti bakal meletop lah.. so viva espanol n viva torress (hehehehe)

p/s hopefully 1 day aku akan blog viva harimau malaysia pulak lah.. hehehe

semangat...!!

Posted by Norazo at 11:03 PM 0 comments
wah tiba2 rasa besemangat mo update blog sentiasa.. kenapa??? semangat tiba2 datang menjelma... bak kata seorang teman zassss tiba2 ilham datang dr mana ntah hehe.. mo tido .. lewat dah... besok gerenti terbabas lg nih huuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

D'Bagindaz C.I.N.T.A

Posted by Norazo at 8:48 PM 0 comments
hari tu google lagu2 indo yg best. last2 terdownload lagu di atas. bila 1st time dengar wahhh best lagu ni sbb slow jak.. sekali bila dihayati liriknya stup*d dumb dumb sungguh.. sungguh kambing watak lelaki dlm lelaki tu. sekali dengar kesian 2 kali dengar menyampah.. tp musicnya best. cuma lirik jak hampeh.. here goes the lyrics:

Berapa kali ku harus katakan cinta
Berapa lama ku harus menunggumu

Diujung gelisah ini aku
Tak sedikitpun tak ingat kamu
Namun dirimu masih begitu
Acuhkan ku tak mau tahu

[*]
Luka luka luka yang kurasakan
Bertubi tubi tubi yang kau berikan
Cintaku bertepuk sebelah tangan
Tapi aku balas senyum keindahan

[**]
Bertahan satu cinta
Bertahan satu c.i.n.t.a
Bertahan satu cinta
Bertahan satu c.i.n.t.a

Pernahkan engkau sejenak mengingat aku
Pernahkan ingat walau seperti angin berlalu

Di setiap malam kini aku
Tak sedetikpun tak ingat kamu
Namun dirimu masih begitu
Acuhkan ku tak mau tahu

pleaselah... ketara watak perempuan dlm lagu ni jd kan lelaki tu mcm sparepart jak.. klu yg dikejar x dpt baru cari lelaki malang peminat setia beliau ni. nasihatku klu ada pompuan cam ni lupakan jak... huh!

sapa berminat boleh download d link d bwh :

http://www.index-of-mp3.com/download-D%27Bagindaz_-_C.I.N.T.A-fsnBMHRa4x9.html

--->credit to http://www.index-of-mp3.com

Sunday, May 16, 2010

mcm mana nak cantikkan blog??

Posted by Norazo at 6:38 PM 2 comments
blog org cantik2.. apasal blog aku ni plain white t-shirt??? hmmm

let the music heal ur seoul

Posted by Norazo at 4:11 PM 5 comments
zaman2 remaja yg comel dulu i was an avid rock music follower.. mostly international band .. but i do listen to local band also..support malaysian scene ma hehehe... at the age between 12-15 i love listening to boy band group such as BSB n NsYNC hahaha .. normal la kan suka ngan diorang tu.. but b4 aku kenal BSB n NsYNC ni aku sdh kenal Nirvana Metallica OAG and mcm2 lglah sbb my abg yg kenalkan music2 cam tu.. so aku dengar jugak. tp dia jugak yg kenalkan aku ngan BSB masa aku 12 thn hahah.. dr situ kegilaanku ngan boy band bermula. pastu my abg kutuk2 sbb aku suka ngan boy band. siap gaduh2 lg.. haha... after masuk umur 16 tahun aku mula kenal ngan music punk. i love blink 182 for their music, lyrics, character, and wittiness.. time tu mmg minat diorang smpi semua buku aku letak 182 hahahahah... tanyala kawan2ku klu x caya.. sampi masuk diploma aku ttp peminat blink-182 yg tegar n 182 is my trademark. starting pertengahan diploma aku mengenali semula nirvana. time ni thn early 2000-an so kurt cobain pn sdh mati time tu baru aku minat dia balik.. tp masa aku mula kenal nirvana tu thn 1995, kurt cobain mati 1994 so dia mmg sdh matila kan... kesian jugak.. satu kehilangan yg besar dalam dunia grunge. even up until now. he inspire many people through his musics and lyrics including me. :( .. enough about that.. masa thn awal 2000-an ni memang kegilaan remaja pada music2 underground spt punk, oi, ska, grunge. smpi kan klu d kk tu semua bergerak dlm group masing2 menakutkan... hehe..time ni pulak aku sdh berubah kepada music kump nirvana la n lagu yg paling aku suka lithium, all appologies, polly and u knw ur rite... di samping tu, dengar jgkla lagu2 band rock amerika yg lain. pastu as time goes by maybe sbb sdh meningkat usia ataupn sdh terlalu puas dengan music rock, selepas tu aku berubah meminati music by michael bubble n frank sinatra classic ok hahaha.. n skg aku jd flexible. aku dengar semua music except dangdut. klu dtg gila cam hr ni aku dengar semua lg yg ganas2 hahah.. klu d opis kumpul lagu korea.. tp aku suka lagu2 yg berdasarkan piano sebagai main instrument. most of da time aku akn easily fall to that kind of sound... kesimpulannya aku sdh merasa boy band fever, rock fever, jazz classic fever n slow motion fever??? hahahha.. so im so happy dengan semua genre music yg aku kenali ni sbb ia membolehkan aku memilih lagu yang bersesuaian ngan moodku pada sesuatu masa tu. n now im listening to invisible man by 98 degrees ^_____________^ best

Tuesday, May 11, 2010

blogku bersawang katanya....

Posted by Norazo at 10:13 PM 0 comments
layaleya.. seperti yg ku katakan tadi siang.. saya tak tau nak update apa hahahahha...

btw last weekend aku terbang ke tawau sbb sahabat baikku kawin.. then terlanjur d sna, kebetulan my kazen yg ada kat situ bawala jalan2 sampai semporna gitu noks.. bestla tgk tmpt org yg lain dari tmpt sndr. sblm tu pagi sabtu time bekfast my kazen pnya husband kebetulan org semporna cerita la pengalamannya dengan org terengganu yg ada d opisnya. org ganu ni bg dia budu (yg dibalut d dlm suratkhabar ok). tp kira abg ipar ni x tau apa bnda budu tu. dia tanya "apa ni?" si kawan ckp "utk diminum ni bang" then dia pn apa lagi siap buka botol tu nak minum then ditahan oleh org ganu ni "bang.. bang.. main2 sja ni bkn utk minum ni utk cicah2 ikan" hahahha kesian abg iparku kira mcm akula juga.. "diroba" dan "diloya" huhu.. pastu abg iparku ckp "boleh ba kalau kaw tu dilayan" hehe skg giliran org ganu ni pulak yg fening dia plk tanya "apa tu" abg ipar sya jwb dengan megahnya "SENYUM SOKMO" hahahahahahahhaha.... yg comeynya org ganu ni pecaya sambil meangguk... kasiannnnn ayam dan itik ni masing2 kna main2kan..

so hendak dijadikan ceta td time d opis org ganu opisku ni mulala habaq kat org melaka n n9 pasal ceta diroba n diloya.. then diorang ketawa. so dengan bangganya aku pn ckp "boleh ba kalaw kaw tu dilayan" diorang tanya "apa tu" aku pn cakap "SENYUM SOKMO!" hahahahaha n of cos comey n best bila diorang pecaya maksud ayat tu senyum sokmo... hahahaha "revenge is sweeeeettttt" ^________________^

jangan marah

so boley ba kalaw kaw tu dilayan....... @ senyum sokmo
 

Something for Nothing~~ Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos